#120 Google AdWords Fundamentals Exam Answer 2019

Google AdWords Fundamentals Exam Answer 2018

Google Fundamental Certificate
Google Fundamental Certificate

1) Which is the best bidding option for an advertiser who wants to drive more clicks from mobile devices?
Ans: Mobile bid adjustments

2) Your client’s campaign is getting a lot of clicks, but the conversion rate is low. Which approach could help improve your client’s conversion rate?
Ans: Make sure the landing page is closely related to the ad

3 What happens when a campaign consistently meets its average daily budget?
Ans: Ads in that campaign will show less often they could

4 You can win a higher ad position in the auction with a lower CPC bid by
Ans: Creating high-quality ads and landing pages

5 Caleb owns a music store and is creating an ad group for musical instrument rentals. What would be the most appropriate landing page for his ad?
Ans: A page with information on instrument rentals and a contact form

6 On the Google Display Network, your ad is eligible to show on a webpage if your:
Ans: Keywords match that webpage’s content

7 Which strategy should Giorgio use to increase the number of relevant clicks from his Search Network campaign?
Ans: Add new relevant keywords and remove keywords with low CTR

8 Your client’s campaign is consistently meeting its average daily budget. What should you do to maximize your client’s budget throughout all hours of the day?
Ans: Change the ad delivery method from “Accelerated” to “Standard”

9 What does “converted clicks” measure?
Ans: The total number of clicks that led to a conversion

10 In order to appeal to customers on mobile devices, it’s important to:
Ans: Send users to a mobile-friendly landing page

11 Which ad extension would you use for an advertiser who has a chain of restaurants?
Ans: Location extensions

12 Your client wants to show ads to people who’ve visited her website before. Which AdWords feature would you recommend she use?
Ans: Remarketing

13 When creating text ads to advertise a client’s small chain of Italian restaurants, what should you include in the ad text to make it compelling to potential customers?
Ans: Include call-to-actions, such as “Find the nearest location”

14 Donna sells t-shirts featuring vintage album covers. She wants people searching for unusual t-shirts to find her website, but she also thinks people interested in music might make a purchase. What campaign type would you recommend?
Ans: “Search Network with Display Select – All features”

15 Cliff just started working with a client who has a very disorganized AdWords account. What’s an effective way for him to begin reconstructing his client’s account?
Ans: Create campaigns based on the structure of his client’s website

16 All other things being equal, if you’ve set a maximum CPC bid of $1.00 for your ads, and if the next most competitive bid is $0.50 for the same ad position, what is the actual amount you’d pay for that click?
Ans: $0.51

17 Your client wants to improve her ad position. What would you recommend?
Ans: Improve ad quality and increase bid amount

18 What’s a benefit of having multiple ads in that ad group?
Ans: AdWords will automatically rotate your ads and show the best performing ones more often

19 Your ad can show to a user when a targeted language matches:
Ans: A user’s Google interface language setting

20 Anne-Marie’s business goal is to generate online sales of her handmade purses. Her AdWords costs are $100 per week and she wants to know if her advertising investment is paying off. What additional information do you need in order to calculate her return on investment (ROI)?
Ans: Costs to produce her purses and revenue generated from her ads

21 Google Analytics can help you learn more about the behavior of your client’s customer’s, because it shows you how:
Ans: They interact with her website

22 Which is a benefit of advertising online?
Ans: Reach people who are likely interested in what you’re advertising

23 If you’d like your ads to show on certain cites across the Internet, you can add these websites as:
Ans: Placements

24 Which of the following items is not a component of Quality Score?
Ans: Maximum CPC bid

25 Your travel agency client is running a very targeted campaign to reach people who are visiting Paris on vacation and don’t live in France. What would be an effective way to target this client’s customers?
Ans: Create a campaign targeting Paris and languages other than French

26 Every time your ad is eligible to show, AdWords calculates its Ad Rank using your bid amount, components of Quality Score and:
Ans: The expected impact of extensions and other ad formats

27 Belinda’s boutique just started carrying 3 new designer labels. She wants to show an image and announcing the new collections to people who are browsing websites about designer clothing. Which campaign type is a good fit?
Ans: “Display Network only – All features”

28 You would choose to advertise on the Google Display Network if you wanted to:
Ans: Show ads on websites related to your business

29 Each campaign in your AdWords account should have a single:
Ans: Business goal

30 You sell video games and want people who play mobile gaming apps to know about your store. What’s one benefit promoting your products with a mobile apps campaign on the Display Network?
Ans: It encourages people using mobile devices to install your app

32 Tom wants to promote his windshield repair company’s emergency service by reaching people right when they’re searching for help. Which campaign type is a good fit?
Ans: “Search Network only”

33 What’s a reason to use “Search Network with Display Select” campaign type?
Ans: You can use one budget to advertise on the Search Network and Display Network

34 Julian wants to reach potential customers based on the type of device they’re using, but he doesn’t know how his campaign performs on different devices. How can Julian find meaningful data that will help him decide which devices to target?
Ans: Segment his campaign statistics table by device

35 A standard AdWords text ad is made up of:
Ans: Headline text, a display URL and description text

36 Your client wants to increase the number of people visiting his website. When analyzing the data for his Search campaign, which metric do you want to most improve?
Ans: Click through rate (CTR)

37 When setting up a Search Network campaign for a client, you want to maximize the number of clicks her ads can get. Which bidding strategy should you use to achieve this goal?
Ans:Manual CPC

38 A client wants to promote her new mobile app by showing her ads in other mobile apps. How can AdWords help accomplish her goal?
Ans: Google’s Display Network includes many mobile apps where she could show her ad

39 When creating a keyword list using broad match, why should you leave out misspellings and plural forms of keywords?
Ans: Adwords can automatically include these variations for you

40 An advertiser looking to drive conversions is using manual CPC bidding. Which Factor should be most important for this advertiser when deciding keyword bids?
Ans: The profit derived from a paid click

41 Why should you link your client’s AdWords account to Google’s Webmaster Tools?
Ans: See if people reach your client’s website via ads or organic search results

42 Your client gets more conversions from ads that appear to people in Tokyo. What actions should you take to try and increase the number of conversions for this client?
Ans: Use a location bid adjustment to increase bids for customers in Tokyo

43 Which client would you advise to use radius targeting?
Ans: Denise, whose service can reach customers within 30 miles

44 Which of these metrics is especially important to clients who are running a branding campaign?
Ans: Impressions

45 A client who owns a fine-dining restaurant in London wants to get more phone calls from people researching places to eat on their mobile phones. How should you optimize this client’s campaign to help achieve their goal?
Ans: Add call extensions to the client’s ads and monitor performance with the mobile clicks-to-call segment

46 Target CPA bidding can help drive conversions by using your conversion history and:
Ans: CPA goals to raise your bid when a conversion is more likely

47 While teaching a new account manager how to build a Search campaign, you tell her that she should group similar keywords together in an ad group, because it will allow her to:
Ans: Create ads that are relevant to all keywords

48 Your new client’s AdWords account has one campaign with one ad group that contains a list of hundreds of keywords. Which best practice should you follow when re-organizing this Client’s keywords?
Ans:Create new ad groups with related keywords grouped together

49 Higher Quality Scores typically result in:
Lower costs and better ad positions
Conversion Tracking helps you improve the ROI from your online advertising because of it:

Ans: Shows you which ads lead to customer actions that have value for your business

51 Your ad can show on the Google Search Network when someone searches for terms that are similar to your:
Ans: Keywords

52 By monitoring ad campaign performance, an advertiser may obtain the information needed to:
Ans: Determine if campaigns are meeting overall marketing and conversion goals

53 You can use audience targeting to show your ads to:
Ans: Specific groups of people, based on their interests

54 Your client noticed that his ad was disapproved for editorial reasons. Why is it important for him to understand and abide by Google’s advertising policies.
Ans: AdWords policies can help ensure ads are useful, varied, relevant and safe for web users

55 What changes can you make to the Display Network campaign of a client who wants to drive awareness of her natural beauty brand?
Ans: Add display ads and affinity audiences targeting people interested in green living and beauty
Add affinity audiences targeting people interested in green living and beauty (new answer, wording is slightly different)

56 When reviewing the Search terms report for one of your client’s campaigns, you notice several terms that aren’t relevant to what they’re advertising. How can you use this information when refining the campaign’s keywords?
Ans: Add the terms as negative keywords

57 You can use Keyword Planner to identify:
Ans: The amount of traffic potential keywords might get

58 You would advise a client that’s launching a new product line to advertise on the Google Display Network, because she can:
Ans: Reach people who are interested in similar products

59 An advertiser wants to increase the Quality Score of a low-performing keyword. Which approach would you recommend?
Ans: Modify the ad associated with that keyword to direct to a highly-relevant landing page

60 Which statistic indicates how often a click has led to a conversion?
Ans: Conversion rate

61 When choosing a maximum CPC bid, you should consider the amount of that you make from a purchase, because you want to set a bid amount that’s:
Ans: Based on how much your product is worth

62 An advertiser has decided that they want to spend $608 per month for their campaign. How would you recommend they set their budget in their AdWords account?
Ans: Set a daily budget of $20 for the advertiser’s campaign

64 How can you see if people are searching for your client’s services during the early morning and evening hours?
Ans: Segment performance statistics by time

65 Blake is focused on branding and is more interested in his ads being viewed than in generating clicks. Which of these features would not be a good fit for him?
Ans: Call extensions

66 Tony travels frequently. He needs to be able to make changes to his AdWords account while he’s offline, so he downloads AdWords Editor. Using AdWords Editor, Tony can do all of the following, except:
Ans: Refresh data to reflect the latest statistics on his CPC campaign

67 When setting up a campaign, you can use Display Planner to get an idea of the budget and bids you should set based on your:
Ans: Traffic estimates for your placement ideas

68 What’s one benefit of creating multiple ad groups?
Ans: You can break up keywords and ads into related themes

69 Data shows that the audience for a client’s running shoe store is women ages 35 to 50. How can you optimize this client’s Display Network campaign based on your research?
Ans: Add demographic and age targeting to show ads to people in this audience

70 You would choose to advertise on the Google Search Network if you wanted to:
Ans: Reach customers while they’re searching for your products or services

71 Which bidding strategy should Sara use if her goal is to get more people to call her local catering business?
Ans: CPA

72 Mimi wants to reach people searching for baked goods, but only wants her ads to show during the hours she’s open for business. Which campaign type is a good fit?
Ans: Search Network only – All features

73 Laura runs an ad online store with a large inventory of children’s toys and games. Which ad format would you use for Laura’s campaign to reach people interested in purchasing children’s games?
Ans: Shopping ads

74 If you want to direct people to specific pages on your website from your ad, you can create an ad that uses:
Ans: Sitelink extensions

75 A client who owns an online running shoe store wants to drive sales of a particular model of women’s running shoes. What keywords should you include in this client’s keyword list to help achieve their goal?
Ans: Specific terms about the shoe brand and model your client is selling

76 What’s the easiest way to evaluate if one version of your landing page performs better than another for the same ad?
Ans: Run a Campaign Experiment on the existing campaign that switches between both landing pages

77 Clyde wants to raise the profile of his dance school. A “Display Network only” campaign can help him:
Ans: Show ads on dance websites and YouTube videos

78 When reviewing your client’s Search Network campaign, you notice that the ads in one of the ad groups have a low average position. Which flexible bid strategy should you use to help improve the position of these ads?
Ans: Target search page location

79 Your client is interested in switching from TV, print and radio advertising. What are the return on investment (ROI) benefits of online advertising campaigns over traditional media advertising?
Ans: Traditional media is not always measurable, but online campaigns are highly measurable and you can analyze your click data

80 Advertising on TV, print and radio typically requires a predetermined budget. What key differences enable some online advertising campaigns to invest with more flexibility without a predetermined budget in mind?
Ans: Online campaigns are highly measurable and can often automate a positive ROI. It can be strategic to capture all traffic without a predetermined budget as long as ROI is positive.

81 What happens as a result of a search campaign consistently meeting its daily budget?
Ans: Missed potential ad impressions

82 Your client noticed last month that his ad often showed up beside another advertiser’s ad for the same search terms. How can you help your client understand how he is performing compared to other advertisers?
Ans: Use the Auction insights report to show how often his ads rank higher in search results than those of other advertisers

83 Which is a benefit of advertising online with Google AdWords?
Ans: Advertisers can choose how much they spend and only pay when someone clicks their ad

84 An advertiser wants to achieve the top position in paid search results. Which recommendations would improve the likelihood of top ad position?
Ans: Improve Quality Score and increase CPC bid

v85 Using the paid & organic report for her travel website, Karen noticed a relatively high organic clicks/query rate for the search query “Hawaii vacations”. What does this mean?
Ans: People who see Karen’s site in relevant organic search results often click through to her site

86 Nadia manages a local gym and is running an ad to drive more free trial memberships. What could she include in her ad text?
Ans: Add a call-to-action like “Sign up for a free trial”
A call to action like “Sign up for a free trial” (new answer, wording is slightly different)

87 You signed 3 new clients, each with an existing AdWords account. What’s the best way to manage these accounts?
Ans: Link the client accounts to your My Client Center (MCC) manager account
Link the client accounts to your AdWords manager account (this is the refreshed exam answer – but both is correct if you’d see only the other as answer option)

88 When building a keyword list for a Display Network campaign, you should do which of the following:
Ans: Include keywords that are related to websites your customers visit

89 One of your clients wants to know why a campaign went over the specified daily budget several days in a row. What would you explain to your client about how the AdWords system works?
Ans: Due to changes in traffic, AdWords allows up to 20% more clicks in a day than the budget specifies. However, in any given month, AdWords never charges more than the average daily budget amount multiplied by 30.4

90 What is the recommended next step if you noticed from the Search terms report that certain search terms are leading to a high number of clicks on your ads?
Ans: Make sure relevant search terms are keywords and adjust your bid or ad text for these keywords

91 You can use Display Planner to:
Ans: See ways to reach your target audience based on your keywords, website or interest categories

92 An e-commerce client wants her campaign to be more profitable. After calculating this client’s total profits from AdWords, what can you do to start maximizing results for profit?
Ans: Test different CPC bids

93 Which client would you advise to advertise on the Google Search Network?
Ans: Bill, who wants to reach people looking for plumbing services

94 When people search for your client’s watch repair business, they use very specific terms like “vintage repairs”. to show your ads for these searches, you’ll want to use:
Ans: Exact match keywords

95 What’s one of the main benefits of using ad extensions?
Ans: Extensions provide additional information to make your ads more relevant to customers

96 Research for a client who owns used car dealerships shows that people who visit his website also visit certain popular car blogs. Which targeting method would you use to reach these people?
Ans: Placements

97 Negative keywords can help advertisers refine the targeting of their ads by:
Ans: Reducing the number of irrelevant clicks

98 Keyword Planner can help you build a new Search Network campaign by:
Ans: Multiplying keyword lists togetherv

99 How do CPC ads compete with CPM ads on the Google Display Network?
Ans: CPC bids are effectively converted to CPM bids

100 You want to generate leads with your AdWords campaign by encouraging people to fill out an interest form on your website. What do you need to know to measure return on investment (ROI) for this campaign?
Ans: How much you’ve spent on the campaign compared to the value of leads generated

101 When creating a keyword list using broad match, why should you leave out misspellings and plural forms of keywords?
Ans: AdWords can automatically include these variations for you

102 When people search for your client’s watch repair business, they use very specific terms like “vintage watch repairs”. to show your ads for these searches, you’ll want to use:
Ans: Exact match keywords

103 Your ad can show to a potential customer when a targeted language matches:
Ans: The customer’s Google interface language setting

104 All other things being equal, if you’ve set a maximum cost-per-click (max. CPC) bid of USD $1 for your ads, and if the next most competitive bid is USD $0.50 for the same ad position, what is the actual amount you’d pay for that click?
Ans: $0.51

105 Which bid strategy should Sara use if her goal is to get more people to call her local catering business?
Ans: Cost-per-acquisition (CPA)

106 When someone clicks your ad, the actual amount you’re charged will be:
Ans: The minimum needed to hold your ad position, under the maximum cost-per-click (max. CPC) limit

107 What’s the easiest way to evaluate if one version of your landing page performs better than another for the same ad?
Ans: Set up an experiment that randomly makes a draft campaign with the new landing page active in the auction

108 If you’d like your ads to show on certain sites across the Internet, you can add these websites as:
Ans: Placements

109 You sell autographed sports memorabilia and want to reach people interested in sports. What’s one benefit of promoting your products with a ads in mobile apps campaign on the Display Network?
Ans: It allows you to show your ad on app categories that you choose
110 An advertiser should group their campaigns by:
Ans: Type of product or service

111 Negative keywords can help advertisers better target of their ads by:
Ans: Reducing the number of irrelevant clicks

112 How would you recommend William set his budget if he wants to spend $608 per month on his campaign?
Ans: Set a daily budget of $20 for the advertiser’s campaign

113 Why should you link your client’s AdWords account to Search Console?
Ans: See if people reach your client’s website via ads or organic search results

114 Your ad can show on the Search Network when someone searches for terms that are similar to your:
Ans: Keywords

115 Data for your client shows that more estimated total conversions are coming from mobile devices versus computers and tablets. How can you use this data to optimize your client’s bidding strategy?
Ans: Set a mobile bid adjustment to increase bids for searches on mobile devices

116 Your ad can show to a potential customer when your targeted language matches:
Ans: A user’s Google interface language setting

Google AdWords Fundamentals Exam Answer 2018


Download Google Fundamental Exam Question Answer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *